Åbningstider:
Mandag - torsdag:
07.30-16.15
Fredag:
07.30-15.45
Kost:
Måltiderne vil i løbet af dagen/ugen variere. Jeg stræber efter, at børnene får en sund og varieret kost ud fra sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og derudover at kosten er så økologisk eller dansk som muligt.
Nedenstående er eksempler, der kan variere alt efter om vi er inde, ude eller på tur.
Fomiddagsmad
Bananpandekager, brød/grød, frugt/bær eller smoothie.
Frokost
Rugbrød med forskelligt tilbehør (f.eks. æg, pasta, kylling, leverpostej, bælgfrugter, frikadeller/fiskefrikadeller, makrel, ost, pasta, oliven)
Indimellem en varm ret som suppe, pizza, boller i karry, lasagne - ja det kan være alt muligt.
Altid grøntsager.
Eftermiddagsmad
Ofte brød og frugt/bær.
Øko. letmælk til børn over 1 år.
Hvad skal I medbringe:
- Skiftetøj
- Overtøj og fodtøj der passer til årstiden
- Sovetøj
- Hjemmesko
- Evt. soveklud/bamse
- Barnevogn med dyne, pude, sengetøj og godkendt sele (Kan blive stående eller tages med hjem fredag eftermiddag)
- Cykelhjelm
- Evt. specialkost, modermælkserstatning og sutteflaske
Sygdom:
Jeres barn:
Syge børn modtages ikke i pasningsordningen.
Jeg følger sundhedsstyrelsens retningslinjer for, hvornår børn skal blive hjemme.
Det vigtigste er altid at vurdere barnets almentilstand. Barnet skal kunne deltage, spise og agere, som det plejer.
Andre sygdomstegn kan være:
- Diarré og/eller opkastninger
- Voldsomt snot, hoste eller øjenbetændelse med pus
- Feber
Selvom barnet ikke har feber, kan det stadig være klattet, sløjt, uoplagt eller skidt, og så har barnet brug for at være hjemme i ro ved mor eller far.
Barnet er den første tid efter overstået sygdom mere modtageligt over for smitsomme sygdomme. En feberfri dag hjemme efter overstået sygdom er med til at barnet kan komme sig og forebygge ny sygdom umiddelbart efter.
Når jeg er syg:
Skulle uheldet være ude, og jeg bliver syg, vil jeg give besked hurtigst muligt. Der tilbydes ikke anden pasning ved sygdom, så i sådanne tilfælde ville I selv skulle finde en anden løsning.
Ferie og lukkedage:
Lukkedage:
Jeg holder lukket på alle officielle helligdage samt:
Dagen efter kr. himmelfart, grundlovsdag, juleaften, dagene mellem jul og nytår
Ferie 2025 (alle dage inklusiv):
De 3 dage op til påske
Vinterferie: uge 7
Sommerferie: fredag i uge 28 samt uge 29, 30 og 31
Efterårsferie: uge 42
Juleferie: d. 22/12-25 til d. 2/1-26
Herudover kan jeg have nogle omsorgsdage i løbet af året, det kan være til læge eller andet, disse dage varsles så vidt muligt i god tid.
d. 27/6-25
Priser og tilskud:
Aarhus Kommune udbetaler tilskud til pasning af barnet til jer forældre.
Prisen pr. måned for en plads hos Kongsvang Småfolk er:
Egenbetaling: 3.683 kr.
Tilskud fra kommunen: 6.817 kr.
Indbetaling i alt: 10.500 kr.
Betalingen skal være til rådighed på min konto senest den sidste hverdag i hver måned og skal betales forud.
Betalingen foregår alle årets 12 måneder.
Der er prisregulering hvert år d. 1. januar.
De priser og tilskud der står her på hjemmesiden er for året 1. januar - 31. december 2025.
Hvis enten I eller jeg ønsker at ophæve kontrakten inden den udløber, er der en måneds varsel fra den 1. i måneden.
Der ydes søskenderabat i en privat pasningsordning.
Der ydes ikke tilskud til hel eller delvis friplads.
Til sammenligning koster en vuggestueplads 4.921kr/md.
Forsikring:
I skal sørge for at jeres barn har en ulykkesforsikring ved jeres eget forsikringsselskab. Ring evt. og rådfør jer hos dem.
Søvn:
Kære forældre
Man kan som forældre til tider blive noget overvældet af de mange forskellige holdninger og meninger, der findes omkring søvn. Det kan være svært at tilpasse bestemte rytmer og rutiner i en foranderlig og travl hverdag, og det kan være individuelt, hvad der fungerer bedst for jeres barn og jer som familie.
Med udgangspunkt i anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, har jeg udarbejdet en søvnpolitik, der informerer lidt om søvn generelt og som følgende beskriver pasningsordningens tiltag omkring børn og søvn.
Min fornemmeste opgave er naturligvis, at jeg i samarbejde med jer forældre understøtter jeres barns udvikling og trivsel generelt.
Søvn:
Søvn har betydning for hjernens opbygning og genopbygning og er livsnødvendig allerede fra fostertilværelsen. Babyer og småbørn kan ikke sove for meget.
Søvn giver energi, og når børn sover, producerer hjernen mere væksthormon, immunsystemet stimuleres, "hjernen rydder op", og stresshormoner nedsættes. Når vi sover, hæmmes mange af kroppens impulser, og det har stor betydning for, at vi er godt tilpas, når vi er vågne. Det gælder voksne og børn. Ligeledes har søvn en afgørende betydning for indlæring, fysisk, psykisk og social trivsel.
Søvnproblematikker:
Meget kan påvirke søvnen hos børn, og der kan være mange forskellige søvnproblematikker. I nogle perioder sover barnet godt og i andre knap så godt. Især hos småbørn går det op og ned i perioder. Det kan bl.a. handle om tandfrembrud, øreproblemer og sygdom. Måske oplever nogle børn nightterror og mareridt, bekymring og utryghed.
Almindelige søvnproblemer, som at kunne falde i søvn om aftenen, kan f.eks. skyldes brud på søvnrytmen, uhensigtsmæssige søvnvaner eller overstimulering. Ligeledes erfarer vi, at børn i forskellige udviklingsfaser, kan reagere med urolig og afbrudt søvn.
Mangel på søvn kan give udslag i kropslig uro, hyperaktivitet, uoplagthed og øget stressberedskab. Derfor er det vigtigt altid at være i dialog om ændringer i barnets søvnmønster, så vi sammen kan finde ud af, hvad der er på spil for barnet.
Hvad skærme gør ved søvnen:
Børn bliver generelt ikke søvnige af at se noget på en skærm. Tværtimod kan de blive mere vågne og have sværere ved at falde i søvn, fordi de udsættes for kunstigt lys. Lys fra skærme undertrykker søvnhormonet melatonin og holder os kunstigt vågne. Det kan betyde, at opmærksomheden øges, og døgnrytmen forskydes.
Det anbefales derfor, at skærme slukkes mindst 1 time før sengetid.
Søvnbehov:
Søvnbehovet er forskelligt fra person til person og afhænger bl.a. af barnets alder. Jo yngre barnet er, jo mere søvn har krop og hjerne brug for.
Det kan tage tid for barnet at falde i søvn, og det kan have brug for hjælp til at falde til ro. Gode sovevaner etableres ved hjælp af regelmæssighed og gode rutiner omkring sovetid, ligesom faste sove- og spisetider er med til at sikre en god døgnrytme.
Ved at skabe rammer for god søvn og have rutiner omkring sengetid, giver I jeres barn mulighed for at sove det, det har brug for.
Børn i alderen 1-3 år har brug for 12-14 timers søvn i døgnet. Heraf de 11-12 timer om natten.
Lidt om putteritualer:
Omkring 3-4 måneders alderen bliver barnet mere opmærksomt på, hvad der sker omkring det og mere bevidst omkring, hvilke vaner og rutiner man som forældre har omkring barnets indsovning og søvn.
Hvis barnet er vant til at blive ammet i søvn eller få flaske, så er det det, barnet begynder at forbinde med at falde trygt i søvn og det barnet forventer eller efterspørger, hvis vi byder det noget andet. Allerede i denne alder kan man begynde at introducere gode putterutiner, hvor barnet i tryghed kan øve sig i at falde i søvn i barnevognen eller i sengen.
Putterutinen hjemme kan have stor indflydelse på barnets indsovning og søvn i pasningsordningen.
Også når barnet bliver lidt ældre, er det at have gode putteritualer vigtigt og har stor betydning for barnets søvn.
Følg samme hyggelige putteritual og læg barnet i seng på nogenlunde samme tid hver aften (weekend og hverdag). En god putterutine starter i god tid før sengetid. Skærme slukkes, aktivitetsniveau og lyde dæmpes. Slut dagen med ro og nærvær. Et putteritual kan bestå af at få nattøj på, børste tænder, godnathistorie eller godnatsang.
Sæt grænser og vær enige:
Manglende grænsesætning fra forældres side kan give problemer ved sengelægning. Det er jer som forældre, der bestemmer rutiner og sengetid. Barnet mærker hurtigt, hvis I er usikre.
Søvn i pasningsordningen:
Ud fra min viden og erfaring er følgende tiltag gældende for børnenes søvn i pasningsordningen:
- Børn under 1 år skal sove, det de kan, hvilket for de fleste betyder, at barnet sover 2-3 gange i løbet af dagen
- For børn i ca. 1 - 1½ års alderen kan søvnen langsomt reduceres til 1 lur i takt med barnets udvikling og behov.
- Jeg er behjælpelig med at bryde et uhensigtsmæssigt søvnmønster for barnets udvikling og trivsel. Det kan betyde, at barnet skal vækkes i en kort periode for at komme på rette spor. Dette vil naturligvis altid være efter dialog og aftale med jer som forældre.
- Børn der efter aftale med jer forældre skal vækkes, skal kunne vækkes af et blidt strejt på kinden/aen på armen, lidt støj eller lign. Jeg vækker ikke børn i dyb søvn.
- Jeg noterer ikke barnets sovetid til forældrene men giver besked, hvis der er ændringer i barnets søvn den pågældende dag.
Jeg er jævnligt i dialog med jer som forældre om jeres barns søvnrytme, og vi arbejder i et gensidigt samarbejde omkring de forandringer, der løbende sker i takt med barnets udvikling.
Jeg bestræber mig på at tilgodese det enkelte barns søvnbehov og tager naturligvis højde for, at nogle børn har brug for mere søvn end andre.
Vores samarbejde er altafgørende for barnets trivsel og udvikling. Husk derfor, at I altid er velkomne til at stille spørgsmål eller bede om et møde.